Valmiuden aika

Olemme erikoisen ja puhuttelevan aikakauden keskellä. Muutamia viikkoja sitten emme olisi voineet kuvitellakaan, missä tilanteessa olemme tänään. Tilanne ja sen kehittyminen aiheuttaa varmasti monissa pelkoa, kysymyksiä, epävarmuutta ja ahdistusta. Toisaalta joku toinen saattaa reagoida asiaan hyvin kevyesti ja antaa vain elämän mennä “omalla painollaan” eteenpäin. Joka tapauksessa rajoitteet ja asetukset ovat niin voimakkaita, että se aiheuttaa yhteiskuntaan poikkeustilan. Olemme elämän perimmäisten kysymysten äärellä. Ratkaisut kunnioittavat ja suojelevat elämää, vaikka se hankaloittaakin “normaalia” arkea voimakkaasti.

Tämä aiheuttaa myös seurakunnan “normaalien toimintojen alasajon”. Olen mietiskellyt sekä rukoillut asian tiimoilta ja alkanut nähdä myös tämän tuomat mahdollisuudet. Nyt ei ole aika vetäytyä “kuoreen”, vaan on aika palata alkuperäiseen suunnitelmaan seurakuntaa varten. On aika nostaa valmiutta! Nyt on pelastuksen päivä ja evankeliumin aika. Meistä jokainen on luotu juuri tätä aikaa varten. Kukaan meistä ei ole sattumalta syntynyt tähän aikaan, vaan Jumalalla on hyvä suunnitelma sinua ja seurakuntaa varten.

Kriisien keskellä yhteisöt ovat kultaakin kalliimpia. Mitä me voimme tehdä tässä tilanteessa rukouksen lisäksi? Hyvinkin paljon. Voimme antaa “lääkettä” ruumiille, sielulle ja hengelle monin eri tavoin. Voimme olla vastaamassa lähimmäisten kysymyksiin ja tarpeisiin. Voimme olla saatavilla, voimme olla hyväntekijöitä, voimme olla laupiaita, voimme olla tukijoita, voimme olla yhteydenpitäjiä sekä yhteydenluojia, voimme olla kuuntelijoita ja paljon muuta. Tämä kaikki on mahdollista kunnioittaen kaikkia asetuksia, määräyksiä ja ohjeita. Rakkauden kaksoiskäsky: Rakasta Herraa Jumalaasi yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi, on nyt enemmän kuin ajankohtainen. Nyt on aika löytää oma paikkasi!

Ellet vielä tunne Jeesusta, sinulle tahdon sanoa: “Jeesus rakastaa sinua.” Hän osoitti sen vahvimmin Golgatan ristillä, kun Hän levitti kätensä ja sanoi: “Rakastan sinua näin paljon.” Hän otti päälleen sinun rikkomuksesi ja kuoli puolestasi, että sinulla voisi olla iankaikkinen elämä Hänessä. Hänen ylösnousemuksensa osoitti sen, että tämä elämä maan päällä on vain välivaihe.

Tämä elämä ei ole helppo, vaan se on usein koetusta, mutta se kaikki valmistaa meitä iankaikkisuutta varten. Jeesuksen kanssa elämäsi voi täyttyä ilolla ja rauhalla koetustenkin keskellä, koska Hän tietää mitä käymme lävitse tässä elämässä. Onhan Hänellä omakohtainen kokemus kaikesta, mitä ihmisen elämä on! Hän vain kulki sen lankeamatta syntiin. Siksi Hänen kanssaan vaeltaminen antaa meille kyvyn nähdä kaikessa, mitä Hän näkee ja kyvyn toimia niin kuin Hän toimii, kaikissa eri tilanteissa.

Sano tänään Jeesukselle: ​“Tässä olen, tällaisena kuin olen, mutta tahdon, että tulet sydämeeni. Haluan jättää vanhan taakse ja astua uuteen. Tule Herraksi elämääni nyt, Jeesus!”
Jos sanoit tämän sydämestäsi, voit olla varma, että Hän tulee elämääsi. ​(lue lisää uskoontulosta ​www.tuleuskoon.fi​)

Ota yhteyttä minuun tai johonkuhun toiseen, jonka tiedät olevan uskossa, niin jatketaan matkaa yhdessä.

Siunausta jokaiselle ja pidetään huolta toisistamme!

-Timo Havia