Postimies Markku Laaksonen löysi uskosta päämäärän elämälleen

Markku, kitara ja pyramidi. (kuva: Mikko Metsänen)

Markku Laaksonen, syntyperäinen valkeakoskelainen, on mies parhaassa iässä. Hän on aviomies, isä ja isoisä. Työ vie ison siivun elämästä, samoin seurakunta. Markku kertoo tulleensa uskoon kolmikymppisenä. Elämä tuntui tyhjältä ja päämäärättömältä. Vähitellen hengelliset asiat alkoivat tulla kohti, Jeesus ja usko kiinnostivat yhä enemmän. Työkaveri toi Hyvä Sanoma –lehtiä luettavaksi.
– Varovasti pohdiskellen etenin asioiden kanssa, etten tule huijatuksi. Jumalan kutsu oli rakastava ja syvä. Tuntui, ettei se ollut ihmisestä lähtöisin. Hapuillen aloin kulkea sitä ääntä kohti. Syntien anteeksisaaminen toi kevyen olon. Jumala näytti sisikunnasta syitä ja syntyjä, mistä monet ongelmat johtuivat. Hän auttoi kasvamaan ja pääsemään niistä eroon. Jeesus on vastaus kaikkeen, niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin, Markku iloitsee.

– Aluksi taivaaseen pääsy tuntui kaukaiselta ajatukselta, oma eheytyminen tuntui tärkeämmältä. Nyt, kun olen päässyt eteenpäin ja huomannut, että Raamatussa puhutaan paljon taivaasta, tuntuu siltä, etten ole ainoastaan tämän maan kansalainen. Olen tallustelemassa muutaman kymmenen vuotta ihmiselämää ja sen jälkeen minusta tulee taivaan kansalainen, jätän lihani ja nahkani, Markku visioi.

Uskova elää arjessa, joten hänkään ei säästy haasteilta: ihmissuhteet, avioliitto, lastenkasvattaminen ja henkilökohtaiset kriisit. Elämän risteyskohdissa Jumala neuvoo Sanassaan ja Pyhä Henki ohjaa rukouksessa. – Se ei tarkoita, että voi nollata omat aivonsa, vaan ihminen joutuu itse valikoimaan ja punnitsemaan asioita. Fysiikassa on lainalaisuudet, myös Raamatussa puhutaan säännöistä: jos teet näin, niin sinulle tapahtuu näin. Jos alat elää kieroa elämää, joudut niittämään kieron elämän hedelmiä. Jumala ei väkisin ohjaa elämäämme, vaan silloin, kun pyydämme, Markku muistuttaa.

Seurakunta on Markulle elämäntapa ja koti. Jeesuskin meni tapansa mukaan synagogaan. Kun on mukana seurakunnassa, pysyy poissa monesta turhasta ja pahasta pois, Markku perustelee.
– Kun tulin uskoon, seurakunnassa oli rinnallakulkijoita, joiden ansiosta sinne oli hyvä tulla. Itse pyrin samaan, että uudet ihmiset kokisivat olevansa tervetulleita ja pääsisivät kasvamaan uskossa. Jalkapallopelissä puhutaan jalkapallosta, samoin seurakunnassa puhutaan hengellisistä asioista, sieltä saa vertaistukea. Seurakunta on Raamatun sanoin ”Jeesuksen ruumis”. Voin olla rakentamassa Jeesuksen ruumista ja huolehtia sen hyvinvoinnista; tämä on tärkeimpiä merkityksiä elämälleni, Markku toteaa.