Raamattupolku – erilainen jumalanpalvelus

Kylväjävertaus

Sunnuntaina 10.9.2017 järjestettiin toiminnallinen jumalanpalvelus, jossa osanottajat vaelsivat muutaman hengen ryhmissä pisteeltä toiselle. Jokaisella pisteellä oli varattuna raamatunkohta, hieman aiheeseen sopivaa rekvisiittaa ja ajatuksia herättävä kysymys tai kommentti. Pysähdyspaikkoja oli yhteensä kuusi.

Osallistujat ottivat homman tosissaan: kukaan ei jänistänyt, kaikki kiersivät tunnollisesti ryhmänsä mukana. Pisteiltä kuului syvällistä keskustelua, rukousta, jokunen laulukin kuultiin laulettavan. Lopuksi yhteenvetona Henna totesi, että kaiken punaisena lankana kulki: ”Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Päätöslauluna Jounin laulama ’Katso, Kristus kadulla kulkee’ kiteytti sanoman musiikin keinoin.

Lopuksi väki kiipesi yläkertaan maistuvalle keittolounaalle. Saatu palaute oli positiivista: muutamat toivoivat vastaavanlaisia tilaisuuksia olevan useammin. Monet kertoivat, että oppivat tuntemaan ryhmäläisiään aivan uudella tavalla, keskinäinen yhteys lisääntyi.