Joulu Jumalan rakkauden osoitus ihmiselle

Joh.3:16,17

  1. Sillä niin on Jumala maailmaa rakastanut, että hän antoi ainutsyntyisen Poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo, joutuisi kadotukseen, vaan hänellä olisi iankaikkinen elämä. 17. Ei Jumala lähettänyt Poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten, että maailma pelastuisi hänen kauttaan.

Nämä kaksi jaetta kertovat siitä kuinka paljon Jumala rakastaa maailmaa. Kuinka paljon Jumala rakastaa ihmistä, jonka on luonut omaksi kuvakseen. Jumalan rakkaus on niin valtavaa meitä ihmisiä kohtaan, ettemme ikimaailmassa kykene samanlaiseen rakkauteen toisiamme kohtaan.

Jumalan rakkauden osoituksena meitä kohtaan oli se, että hän lähetti ainutsyntyisen Poikansa maailmaan, että kaikilla maailman ihmisillä olisi mahdollisuus tulla Jumalan yhteyteen. Jumala lähetti Poikansa maailmaan sen tähden, saisimme iankaikkisen elämän Kaikkivaltiaan luona taivaan kodissa. Jos sinä ja minä haluamme olla ainiaan Jumalan luona niin silloin meidän on uskottava henkilökohtaisesti Jumalan ainutsyntyiseen Poikaan eli Jeesukseen Kristukseen. Jumala tahto ihmistä kohtaa, ettei kukaan meistä joutuisi olemaan iäisyyden erossa Hänen läsnäolostaan.

Koska jokainen ihminen on tehnyt syntiä Jumalaa vastaan, niin silloin myös jokainen ihminen tarvitsee pelastusta synneistään. Jakeessa 17 Jumala sanoo, ettei Hän lähettänyt Poikaansa tuomitsemaan maailmaa vaan sitä varten että meillä olisi pelastus synneistämme Jeesuksen Kristuksen sovitustyön kautta. Se on todellista rakkautta Jumalalta, että lähetti Poikansa maailmaan. Se on todellista rakkautta Jumalalta ettei hän todellakaan lähettänyt poikaan tuomitsemaan maailmaa vaan että miellä voisi olla uskon kautta iankaikkinen elämä Jumalan yhteydessä.

Yhteyteen Jumalan kanssa tarvitaan ihmisen henkilökohtainen usko Jeesuksen sovitustyöhön, sekä parannuksen teko synnin tekemisestä. Lisäksi pelastukseen kuuluu sydämestä tullut nöyrä anteeksi pyytäminen Jumalalta, jota vastaan jokainen ihminen on rikkonut. Silloin kun ihminen Jumalan edessä nöyrtyy tähän, hänen joulustaan tulee todellinen. Syntien sovitus antaa joululle sen todellisen merkityksen. Silloin voimme juhlia joulua Jumalan kunniaksi ja jakaa lahjoja toisillemme sillä ajatuksella, että vietämme Jumalan Pojan syntymäpäivää.

Jeesuksen syntymä Mariasta toi tullessaan meille kaikille mahdollisuuden kokea pelastus synneistämme parannuksen teon kautta. Silloin Jumalan rakkaus Jeesuksessa Kristuksessa tulee todeksi iankaikkisesti. Silloin tämä sanoma tulee todeksi myös tänä jouluna. Voimme hyvillä mielin muistella jouluevankeliumia. Jeesus, Jumalan Poika syntyi Mariasta, neitsyt Mariasta. Jeesus syntyi ihmiseksi ihmisten keskelle.

Ihmisen elämän tarkoitus on siinä, että löytää Jumala oman elämän Herraksi, ja tulla siksi persoonaksi joksi Jumala on meidät itse kunkin tarkoittanut tulevaksi. Se, että vietämme joulua vapahtajan syntymänä, saa merkityksen vasta siinä, kun me ymmärrämme ottaa vastaan Jumalan rakkaudella meille antaman kalleimman lahjan mitä kukaan koskaan voi kenellekään antaa. Sydämen uskon kautta nöyränä pyytää anteeksiantamusta ja sen jälkeen vastaanottaa pelastus Jeesuksessa Kristuksessa.

Jumalan Siunaamaa ja Rauhallista joulua teille kaikille toivottaa, pastori Jarmo Saralahti