Henna saarnasi ystäväevankelioinnista

Tammikuun toisena sunnuntaina 8.1.2017 Henna muistutti kuulijoitaan seurakunnan perustehtävästä ja rohkaisi jalkautumaan rukoushuoneen seinien ulkopuolelle kohtaamaan ihmisiä. Hän opetti, että uskova on ”viides evankeliumi”, jota seuraamalla ympärillä olevat kiinnostuvat uskosta. Uskovan tulee olla ihminen ihmiselle, auttaa avuntarpeessa olevia. Jos joku kysyy, mistä moinen avuliaisuus ja rakkaudellisuus johtuu – silloin on helppo sanoa, että Jeesus on rakastanut minua ja nyt haluan jakaa sitä rakkautta eteen päin!

Henna heitti ilmoille haasteen, josko jokainen seurakuntalainen toisi alkaneen vuoden aikana yhden ihmisen seurakuntaan. Näin seurakunta tuplaantuisi – ja seuraavana vuonna sama uudestaan, joten pian olisikin koko Valkeakoski valloitettuna!

Esityksensä pohjana Henna käytti mm. kirjaa ”Jumalan käyntikortti” (J.C. Aldrich,  RV 1991).
Toinen samaa aihepiiriä käsittelevä kirja ”Jumalan hanskat” (J. Rees-Larcombe, RV 1989) sisältää oheisen runon, joka kiteyttää hyvin ystäväevankelioinnin idean:

Se ihme ei ole sanoissa,
mikään tekosi ei sitä tee,
vaan silti jokin sinussa
Kristusta ilmaisee.

Onko se hymy rauhaisa?
Pyhä kirkkaus otsallasi?
Oi, ei! Mutta nyt Hänet tunnistan,
kun helisee naurusi.

Se, mitä minulle opetit
jäi jonnekin hämärään,
vaan mukanas’ kuljetit