Aleksi luottaa Jumalan huolenpitoon

AleksiAleksi on lukio-opintoja puurtava nuorimies. Hänen perheeseensä kuuluu pikkuveli sekä kaukomailla lähetystyössä olevat vanhemmat. Harrastuksikseen Aleksi luettelee hiihtoa, laskettelua ja jalkapalloa. Sen lisäksi häntä nähdään seurakunnassa ahkeraan, joskus rumpujen takana. Muutaman kerran hänet on nähty esittelemässä rap-artistin taitojaan.Vuosia sitten Aleksi katsoi näytelmää ’Taivaan portit ja helvetin liekit’, mikä sai nuoren pojan vakavissaan miettimään, mihin joutuu kuoleman jälkeen. Näytelmän päätyttyä annettiin mahdollisuus mennä rukoiltavaksi ja tuon tilaisuuden Aleksi käytti hyväkseen – hän tuli uskoon, koska halusi varmistaa taivaaseen pääsynsä. Myöhemmin hän on käynyt kasteella ja liittynyt helluntaiseurakuntaan.

”Minä saan sieltä voimaa, voin rentoutua ja kohdata Jumalaa”, Aleksi kertoo seurakunnan merkityksestä itselleen ja jatkaa: ”Tarvitsen sitä voimaa, että jaksan mennä elämässä eteenpäin.”

Vaikka vanhemmat, isovanhemmat ja tädit ovat olleet uskovia, siitä huolimatta Aleksi on itse tehnyt päätöksensä Jeesuksen seuraamisesta. Hän kertoo elämästään pastorin poikana ja käyttää sanaa ”haasteellinen”. Hän ei ole salaillut pastori-äitinsä ammattia, vaan on rohkeasti kertonut siitä koulussa ja kavereille. Siitäkin huolimatta, että aiheesta on välillä kuulunut kiusoittelua ja tylyä kommenttia. Toisaalta Aleksi kokee, että rooli pastorin poikana on edellyttänyt kilttinä olemista ja tyhmyyksien välttämistä.

Vanhempien lähetystyöhön lähtö on kasvattanut Aleksia, kun on täytynyt oppia selviytymään omillaan. Ahkera skypettäminen on tuonut lohtua ikävään ja uskovien kavereiden olemassa olo ja rukoustuki ovat olleet suureksi avuksi. ”Ilman uskovia kavereita en olisi varmaan selvinnyt porukoiden lähdöstä, kaverit ovat jeesanneet niin paljon”, Aleksi kiittelee.
Vuoden vaihteessa Aleksi poikkesi Sri Lankassa morjenstamassa vanhempiaan ja tutustumassa heidän työkenttäänsä. Pitkän lentomatkan lisäksi mieleen on jäänyt kauniit maisemat ja yli 30 asteen kuumuus. Tuo reissu sai aikaan myös kiitollisuutta siitä, miten hyvin Suomessa kaikki asiat ovat.

Millaisia ovat tulevaisuuden haaveet? Ensimmäisenä Aleksi mainitsee työn saannin. Seuraavaksi listalla tulee ylioppilastutkinto. Jokunen vuosi sitten Aleksi on asunut puoli vuotta Englannissa vapaaehtoistyötä tehden. Tuolta ajalta jäi unelmaksi, josko jonain päivänä voisi muuttaa Englantiin ja erityisesti Lontoon suurkaupunki-atmosfääri on tehnyt vaikutuksen. Tietysti nuoren miehen haaveisiin sisältyy myös sopivan kumppanin löytyminen rinnalle.

Lähes joka ilta Aleksi avaa Raamattunsa psalmin 91 kohdalta. Tuo psalmi kertoo Jumalan huolenpidosta ja varjeluksesta, luo turvallisuutta ja takaa levollisen unen: ”Se, joka asuu Korkeimman suojassa ja yöpyy Kaikkivaltiaan varjossa, sanoo näin: ”Sinä, Herra, olet linnani ja turvapaikkani. Jumalani, sinuun minä turvaan.”

Aleksin terveiset kaikille hänen tarinansa lukijoille kuuluvat näin: ”Uskokaa Jumalaan, älkää pelätkö sairauksia tai muita vastoinkäymisiä. Jumala pitää teistä huolen. Mitään ei tapahdu Jumalan sallimatta!”